Home
Ervaringen
Wilt u uw ervaringen delen? Dan stellen we dat zeer op prijs! U kunt een email sturen naar Patrick@wapitihealing.nl en dan plaatsen wij
uw reactie op onze website. 


Reflux baby
Onze dochter Elise is geboren op 12 maart 2013. De eerste 2 weken was er helemaal niets met haar aan de hand. Naarmate de flesvoeding omhoog ging, kreeg Elise steeds meer last met slikken, teruggeven van de voeding en heel veel huilen. Op een gegeven moment was het zo erg, dat als we haar neerlegden, ze na een paar minuten helelmaal vol liep, waardoor ze hard begon te ademen. Bij de dokter werd er reflux geconstateerd. We moesten direct Nutriton in haar voeding gaan doen, waardoor de voeding dikker zou worden. Helaas was het resultaat hiervan, dat ze moeilijk kon poepen, waardoor we direct weer moesten stoppen met de Nutriton. Het consultatiebureau gaf ons de keuze: of spugen of moeite met poepen. Het laatste was het het ergste van al, dus besloten we toch weer op gewone voeding over te gaan.

Chantal, de vrouw van Patrick, benaderde ons dat haar man Elise kon genezen van de reflux. Aangezien we het verschrikkelijk vonden, dat Elise zoveel huilde vanwege de pijn, namen we het aanbod graag aan. Gelijk na de eerste sessie hadden we al meer contact met Elise. Ze begon te brabbelen en te lachen naar ons, een hele verrijking. Ook haar slokdarm heeft Patrick recht kunnen zetten na een paar sessies. Bij een baby zou het al na 1 a 2 behandelingen in orde moeten zijn. Wij hebben echter een klein eigenwijsje die meerdere sessie's nodig had. Elise veranderde van een baby die hele avonden lag te krijsen, in een vrolijk meisje waar je contact mee kon krijgen. Elise had ook, ondanks de gewone voeding, nog veel last met haar ontlasting. Daar heeft Patrick ook een goede doorstroming in kunnen krijgen, waardoor ze daar nu ook geen last meer van heeft. Wij zijn heel blij dat Patrick ons heeft kunnen helpen en we het medische circuit niet in hoefden te gaan.

Hartstikke bedankt Patrick en Chantal!

De ouders van Elise Reuma
Via een vriendin, die ook reuma heeft, kwam ik in contact met Patrick. Haar succesverhalen bleven me fascineren. Ze had geen pijn meer en kon weer van alles. In eerste instantie dacht ik dat dit voor mij niks ging toevoegen: ik had niet dagelijks pijn, werkte gewoon fulltime, kon sporten en feesten. Wel had ik al geruime tijd weinig energie en was ik zo erg moe. Het soort moe waarvan ik tegen mijn artsen zei: "ik ben zo moe en slapen helpt niet". Toen niets hielp, dacht ik misschien kan Patrick me hierbij helpen.

De eerste behandeling was dan ook een bijzondere ervaring. Hij vraagt niet waarvoor je komt, maar gaat gewoon aan de slag. Eerst kijken of het lichaam in balans is. Dit doet hij door te kijken of de chakra's (energiecentrum van het lichaam) in 1 lijn staan. Als ze niet in balans staan, zet hij ze recht en kijkt hij bij een volgende behandeling of het lichaam sterk genoeg is om ze in balans te houden. Vervolgens legt hij zijn handen onder mijn hoofd en voelt frequenties die hij ook kan aanpassen. Even daarna legt hij zijn handen op mijn knieen. Door de energie die hij doorgeeft, wordt het heel warm. Hoe kan dat? Hoe kan hij zomaar weten, dat de reuma in mijn knieen zit? Ik had er op dat moment niet eens last van!

Ongeveer een week na de eerste behandeling word ik zo lekker wakker en heb ik zoveel energie! Het voelt fantastisch. Helaas is het niet blijvend. Na een aantal behandelingen blijkt dat ik zelf de balans niet goed kan vasthouden en hebben we samen besloten om de reuma aan te pakken.

Mijn grootste wens is om minder medicijnen te gebruiken en uit eindelijk misschien zelfs helemaal af te bouwen. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik samen met mijn arts geprobeerd af te bouwen en dit liep toen helemaal mis. Al met al ben ik toen een jaar bezig geweest om weer een beetje mezelf te worden. Die medicijnen waren mijn houvast en ik was bang om los te laten. Dankzij Patrick heb ik mijn vertrouwen terug en durfde ik voorzichtig af te bouwen. Hij ondersteunt mij hierin en ook mijn artsen weten dat ik naar hem toega.Tijdens het afbouwen heb ik af en toe wel last van mijn knieen. Patrick helpt mij dan op afstand en de pijn is dan binnen een paar dagen weg. Ook heeft Patrick een paar keer de misselijkheid als bijwerking van de medicijnen weggehaald. Inmiddels ben ik meer dan gehalveerd met mijn medicijnen en het gaat nog steeds helemaal goed!Ik dans en loop zelfs hard!

Ik merk zoveel positieve effecten en zou dit echt iedereen willen aanraden. Ik merkte dat ik tegen de grenzen van de medische wereld aanliep en wilde meer. Patrick is een fijne therapeut, die altijd voor je klaarstaat. Door zijn positieve manier van werken, kan hij veel mensen inspireren.

AnnemarieStefan Mertens scoort weer voor Noordwijk

Leids Dagblad, 27 maart 2011

"NOORDWIJK - Hoewel de grootte van de uitslag opzien baarde, verliep alles volgens de geijkte patronen. Koploper Noordwijk versloeg een weerloos Voorschoten '97 met 5-0, en topscorer Mohammed Faouzi schroefde zijn seizoenstotaal verder op.

Ondanks die voorspelbaarheid, herbergde de ontmoeting een bijzonder verhaal. Dat van Stefan Mertens. Aan de gezichten van zijn teamgenoten zag hij dat ze oprecht blij waren. Van de vijf treffers, werd de 4-0 van invaller Mertens met verreweg de meeste uitbundigheid omlijst. Het voelde weer als vanouds voor de aanvallende middenvelder. In bloedvorm stak hij, tijdens de openingsfase van het seizoen. Vier doelpunten leken het begin te zijn van veel moois. En een glansrijk seizoen werd het. Voor Noordwijk, niet voor Mertens. Een mysterieuze heupblessure degradeerde hem tot knarsetandende toeschouwer. Omdat 'de wetenschap' geen uitkomst bood, zocht hij zijn toevlucht in het alternatieve circuit. "Een man uit Maassluis, met bepaalde gaven, heeft me geholpen. Een geweldige kerel. Hij werkt met handoplegging. Toen ik bij hem kwam, kon ik nog geen honderd meter pijnvrij lopen. Een week later was ik van alle pijn verlost. Heel bizar''.


 Blessure


"Mijn naam is Bjorn en ben 32 jaar oud. In december 2009 heb ik de binnenkant van mijn knie zachtjes gestoten en binnen half uur werd hij heel erg dik en kon ik mijn hele rechterbeen niet meer bewegen.

In het ziekenhuis was de 1ste diagnose of kruisbanden of meniscus maar eerst moest mijn knie minder dik zijn zodat ze meer konden zien. Na 3 weken en 2 ziekenhuisbezoekjes verder, was mijn knie nog steeds dik en zou er toch een kijkoperatie aankomen. In die weken had ik erg veel pijn en kon alleen maar liggen met mijn been omhoog.

Na een maand ongeveer had ik de kijkoperatie. Volgens de arts was er niets te zien maar hebben ze monsters van mijn weefsel genomen want dat had toch wel een raar kleurtje. Weer 2 weken verder kwam de diagnose dat ik de zeldzame chronische gewrichtziekte synovitis villonodularis pigmentosa heb. Deze ziekte valt onder reumatische aandoeningen. Er werd mij toen ook verteld dat sporten steeds moeilijker zou gaan worden, en dat ik moest hopen op af en toe goeie dagen zodat ik geen of weinig last van mijn knie zou hebben. Voordat dit gebeurde was ik altijd met sport bezig, voetbal, golfsurfen enz maar nadat dit was gebeurt kon ik geen 50 meter joggen!

Een vriend van mij had hele goeie ervaringen bij Patrick en zo ben ik bij hem terecht gekomen. Vanaf de 1ste keer dat ik bij Patrick ben geweest, is het eindelijk weer bergopwaarts gegaan met mijn knie en ik kan weer rustig hardlopen, kan weer lekker pijnvrij surfen en heb dit weekend nog 75 km gefietst zonder dat ik een terugslag voel in mijn knie!!!

Mensen in mijn omgeving noemen hem al gekscherend 'de wonderdokter' maar ik ben zo blij dat ik weer heerlijk kan sporten!!! En ik vertel ook tegen iedereen die iets heeft waarvan die niet meer weet wat die er mee aan moet: Zet die stap en bel Patrick op!!!"

Bjorn Bulk, NoordwijkRug- en armklachten

"Mijn rugproblemen beginnen bij mijn werkzaamheden als tegelzetter. In de afgelopen 12 jaar ben ik gemiddeld 3 keer per jaar door mijn rug gegaan. Dan was ik twee weken uit de roulatie en moest ik weer rustig terugkomen. Ik had alle specialisten doorlopen. Het beste voor mij was mijn Orthomanueel therapeut. Deze verkortte mijn herstel, echter altijd slecht tijdelijk. Na een aantal weken onder behandeling van Patrick voelde ik het verbeteren. Ik ben sindsdien, een jaar, niet meer met die rugklachten geconfronteerd.

Daarnaast heeft hij na de rug mijn arm behandeld. Daar was ook al tien jaar iets behoorlijk fout mee. Ik dacht aan een tennisarm van het werk. Heb vaak een slijptol in de hand voor het knippen van tegels enz. Dat maakte deze klachten bijna ondraaglijk. Het herstel van mijn arm duurde iets langer dan mijn rug maar, nu drie kwartalen verder, is de klacht volkomen verdwenen. Ik werk weer helemaal zonder pijn!"

Joop, NoordwijkDepressie en angsten

"Ik ontmoette Patrick begin dit jaar in februari. Had de hoop toen helemaal opgegeven. Patrick kwam de eerste keer en constateerde alle klachten die ik voelde. Ik had een opnametraject achter de rug en heel veel medicatie voorgeschreven gekregen. Had onder andere last van MS-achtige klachten. Zonder een woord te zeggen kon hij precies vertellen wat er speelde. Mijn hersenen waren beschadigd door de medicatie. Ik was ernstig depressief en ten einde raad. Patrick is tot op de dag bezig met me op me er bovenop te krijgen en laat geen middel onvermoeid. Hij is er altijd voor me. Helaas lag de zaak bij mij was gecompliceerder en zijn we nog steeds bezig. Desalniettemin is hij een kei in wat hij doet. Vol overtuiging dat het hem gaat lukken mij weer op de been te krijgen. Nooit opgevend. Ik heb zelden iemand ontmoet die zo betrokken is en bereid alles voor zijn cliënten in te zetten. Zijn gaven zijn onmiskenbaar. Hij verdient alle lof voor zijn inspanningen, zijn liefde voor mensen en allen om zich heen.

Kim, Zuid HollandReumatoïde artritis
 
Op 3 mei 2011 kwam ik voor het eerst bij Patrick. Sinds oktober 2009 is op 21e jarige leeftijd reumatoïde artritis geconstateerd. Een klap omdat ik studeerde op het conservatorium en zelf op de planken wilde staan. In het ziekenhuis kreeg ik veel medicijnen die voor mijn gevoel niet snel resultaat opleverde en waar ik me nog beroerder door voelde. Nadat ik eind 2010 zo pijn in mijn knieën en rug kreeg, en het ziekenhuis ook geen raad met mij wist ben ik via een kennis bij Patrick gekomen. Ik kon in die tijd geen 50 meter lopen zonder pijn en was veranderd van een vrolijk opgewekte meid die alles deed naar een zielig persoontje die thuis op de bank zat.

De eerste keer dat ik bij hem was geweest zag iedereen aan mij dat ik me beter voelde. Ik was iets meer opgewekt. Ik had vanaf het begin vertrouwen in Patrick en wist dat hij mij weer beter kreeg. Het ging niet snel maar langzaam ging ik per behandeling vooruit. Ik kon weer meer aan op een dag, was vrolijker, had al minder pijn. Natuurlijk waren er dagen dat het even minder ging, maar die werden steeds minder. Nadat ik in september 2011 zelf besloten had om te stoppen met m'n medicijnen, heb ik een kleine terugval gehad, maar daar heeft Patrick mij super goed doorheen geholpen. Hij is een zorgzame man die gelijk klaarstaat voor je als er iets met je is en wil alles voor zijn patiënten doen om ze te helpen.
Zo heb ik nu een eigen theaterschool, dans zelf weer, heb energie voor tien, geen pijn meer, geniet weer van alles, ben weer helemaal de Chantal die ik voor de reuma was! Zonder de behandelingen bij Patrick had ik nooit dit werk kunnen doen en was ik waarschijnlijk alleen maar meer achteruitgegaan en had ik moeten leven met veel pijn.
 
Chantal van der Klugt